YouTube-festival

Het eerste YouTube-festival van Nederland (of misschien wel van de wereld) is op 24 mei 2008 gehouden in Nijmegen. Het gaat om een nieuw soort filmfestival, volledig gebaseerd op het aanbod van online video’s op YouTube.com. Inmiddels heeft dit eerste festival geleid tot een aantal andere attracties, allemaal gebaseerd op de enorme beschikbaarheid van online video.

Op een groot scherm in de open lucht werd een selectie van 23 filmpjes getoond. De festivalbezoekers konden stemmen op de video die ze het beste vinden en de clip met de meeste stemmen won de Joscar.

Omdat de maker van de winnende YouTube-video zich overal ter wereld kon bevinden werd de Joscar virtueel uitgereikt. Van het festival en de prijsuitreiking zijn opnames gemaakt die later op YouTube geplaatst worden.

Het programma van het YouTube-festival is samengesteld door, Koen Dechering, Andrea Meilink, Elles Blanken en Jos Reinhoudt. Allevier presenteerde ze hun meest geliefde YouTube-video’s. Daarbij komen zeer uiteenlopende genres aan bod: van beelden van het beroemde doelpunt van Marco van Basten in 1988 tot een vertraagde opname van een banaan die in een muizenval valt, en van een parodie op StarWars tot historische beelden van de vrijlating van Nelson Mandela. Het volledige programma is te zien op de speciale website http://www.youtube-festival.com (onder films).

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: