Beloning voor gouden tip beeldendiefstal!

In Nijmegen zijn de afgelopen maanden vier beelden uit parken gestolen. Ook uit particuliere tuinen zijn kunstwerken verdwenen, De dieven stelen daarmee niet alleen metaal ter waarde van een paar honderd euro, ze stelen ook de sieraden van de stad. Een stad zonder kunst is tuin zonder bloemen: saai, kaal, ongezellig, onpersoonlijk. Kunstdiefstal is een regelrechte aanslag op de ziel van Nijmegen. Om erger te voorkomen heeft de gemeente zelfs al een tiental beelden ‘preventief geruimd‘. Preventie is bijna onmogelijk en het opsporen van de daders is moeilijk. Maar de kunstroof moet stoppen! Daarom loof ik honderd euro uit aan degene die de ‘gouden tip’ geeft, en nodig ik alle Nijmegenaren uit het tipgeld te verhogen. Daarmee laten we zien dat het kunst in de stad ons wat waard is. Misschien krijgen we de dieven nooit te pakken, maar dan weten ze in ieder geval dat ze in Nijmegen in de gaten gehouden worden.

 • Heb je iets van de diefstal gezien? Geeft het door aan de politie, dan kunnen ze de dieven opsporen! En stuur mij een mailtje als je denkt dat dit de ‘gouden tip’ was. Ik vraag dat dan na bij de politie en als het klopt krijg je het tipgeld.
 • Vind je dat de kunstroof moet stoppen? Verhoog het tipgeld! Geef je naam en het bedrag dat je uitlooft door aan mij en ik zet het op deze website! Zie hier voor een toelichting.

Ik probeer zoveel mogelijk Nijmegenaren bij deze actie te betrekken, dus zegt het voort, twittert het verder, mail het door, zet het op Hyves, op Facebook en op je eigen websites!

Later volgt op deze plek meer informatie over deze actie! Je kunt op de volgende manieren jij bijdrage leveren:

 • verhoog het tipgeld!
 • verspreid dit bericht!

Bedankt!

5 Responses to Beloning voor gouden tip beeldendiefstal!

 1. willem muijs says:

  Dag Jos,
  wij – organisatie ArcadiaNU! – willen het beeldje laten reproduceren.
  Heb jij nog andere foto’s van de “kammende baadster”? Zou helpen bij de reconstructie.
  Want ook al heeft jouw actie succes, wat ik je van harte toewens, dan nog is het kunstwerk niet terug!
  Groet
  Willem Muijs

 2. JoAn Reinhoudt says:

  Een prachtig initiatief Jos!
  Ik woon niet in Nijmegen, maar ik kom er er wel graag. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik de kammende baadster nog nooit in het echt heb gezien. Dat zou ik natuurlijk wel graag willen, daarom verhoog ik het tipgeld met 5 euro!

 3. Erik Veldman says:

  Ha Jos, goede aktie! Kunst en cultuur moet behouden blijven. Ook als niet Nijmegenaar wil ik je aktie van harte steunen en het tipgeld verhogen met 10,- euros.
  Succes en in de hoop dat de boeven gauw gepakt worden. Het mag niet zo zijn dat kunstwerken tot schroot verwerkt worden.
  Groet,
  Erik Veldman

 4. Mirzoza says:

  Dag Jos,
  Hierbij laat ik je weten dat ik je actie van harte ondersteun. Ik verhoog het tipgeld met tien euro en met onderstaand (mislukt) verhaaltje over Nijmeegse beelden die, net als olifanten, met elkaar communiceren door middel van bromtrillingen via de aarde.
  Afz. Mirzoza.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: