Lepelmoordenaar wint Joscar

De hilarische thriller The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon heeft woendag 15 december tijdens het YouTube-festival in Willemeen (Arnhem) de Joscar gewonnen. De film, die op YouTube al meer dan 10 miljoen keer bekeken is, kreeg van het publiek de meeste stemmen. The Horribly Slow Murderer gaat over een man die achtervolgd wordt door een volledig in het zwart gehulde engerd die hem voortdurend slaat met een lepel. Vluchten is zinloos: overal duikt de lepelmoordenaar weer op. De film is tot het allerlaatste moment bloedstollend.

Op een gedeelde tweede plaats eindigden Muto, a wall painted animation en What’s in the box, beide zeer knap gemaakte films die ook op YouTube grote hits zijn. Muto is een ingenieuze stop motionfilm waarin op muren geschilderde figuren tot leven komen. What´s in the box is volledig opgenomen in Nijmegen en trok tot in Hollywood aandacht vanwege het spannende verhaal en de special effects.

Het tomeloos energieke en grappige filmpje Hyperactive van Lasse Gjertsen werd derde. Opvallend was dat de eerste winnaar van de Joscar, Noah takes a photo of himself every day for 6 years niet één stem van het publiek kreeg. Zelfs het infantiele Don’t bite your friends eindigde hoger.

Richard Gale, de maker van het winnende filmpje, krijgt per e-mail het bericht dat hij het YouTube-festival heeft gewonnen. Vervolgens kan hij de Joscar online bekijken. De prijs dankt zijn naam voor de ene helft aan de Oscar, de legendarische Hollywood-onderscheiding, en voor de andere kant aan mijzelf. Omdat de maker van de winnende YouTube-video zich overal ter wereld kan bevinden, kan een Joscar alleen virtueel worden uitgereikt.

Winnaar van de Joscar

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

De Joscar

De beroemde, virtuele hoofdprijs van het YouTube-festival: de Joscar

Meer informatie

Meer informatie over YouTube-festivals vind je op de (enigszins verouderde) site www.youtube-festival.com. Als ik tijd heb zal ik deze site eens volledig bijwerken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: