Hennie Roorda uit gemeenteraad Nijmegen

GroenLinks-raadslid Hennie Roorda verlaat op 1 juni de Nijmeegse gemeenteraad. Ze wordt opgevolgd door Jos Reinhoudt. Haar vertrek heeft geen politieke redenen: ze verwacht in november haar vierde kind en wil de zorg voor haar gezin niet langer combineren met het werk voor de gemeenteraad. Ze blijft wel bestuurder van het Waterschap Rivierenland.

Hennie Roorda (39) was raadslid vanaf 2002. Daarmee behoort ze in de fractie van GroenLinks tot de oudgedienden. Tot haar portefeuilles behoren jeugd, wijken en spelen, milieu, groen, duurzaamheid en klimaat.

Hennie Roorda: “Negen prachtige jaren politiek, waar we als GroenLinks,maar ook als hele gemeenteraad  veel goede dingen voor de stad hebben weten te bewerkstelligen. Er is veel geïnvesteerd in de wijken, in (natuur) speelgelegenheden, in groen. Het behoud van het politiebosje en later het bosje van Vroom in Brakkestein waren daarbij belangrijke zaken. We hebben als raad gezamenlijk een prachtig klimaatplan neergezet, waarmee we qua duurzaamheid in Nederland voor de dag kunnen komen.”

Dat ze nu vertrekt in een tijd dat er grote bezuinigingsoperaties plaatsvinden, vindt ze wel lastig. “Ook dan zou je het liefst je verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat de bezuinigingen die we gaan nemen, zo eerlijk mogelijk verdeeld worden en dat we er juist zijn voor de kwetsbare groepen die ons hard nodig hebben.”

“Maar je kunt niet alles in het leven”, vervolgt Roorda, “en ik wil er ook graag wat  meer zijn voor mijn gezin, zeker met het oog op de  komende gezinsuitbreiding.”

“We hebben als GroenLinks een goed team. Jos Reinhoudt mijn opvolger is  een pragmatisch, realistisch en bevlogen mens, waar ik hoge verwachtingen van heb. Daarom draag ik met veel plezier en genoegen het stokje over aan hem.”

Opvolger: Jos Reinhoudt

Jos Reinhoudt (45) maakt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 deel uit  van de fractie van GroenLinks in Nijmegen. Als fractievolger voerde hij in de raadskamers het woord  over het economisch beleid, ruimtelijke ordening en externe betrekkingen.

Jos Reinhoudt: “Het is een hele uitdaging om Hennie op te mogen volgen. Ze is een uitstekend raadslid met duidelijke standpunten en een grote dossierkennis. Ze is vasthoudend en formuleert scherp. Het is een eer om in haar voetsporen te mogen treden.”

“Als raadslid zal  ik me met name concentreren op het duurzaamheidsbeleid. Daar liggen enorme kansen voor Nijmegen. We zijn nu al goed op weg met het klimaatprogramma dankzij succesvolle energiebesparingsmaatregelen en het stimuleren van zonne-energie. De komende jaren kunnen  we die voorsprong verder uitbouwen. Duurzaamheid is goed voor de economie: het creëert nieuwe banen en bespaart kosten.  Bovendien levert het een prettige, groene en gezonde stad op. Daar wil ik heel graag een bijdrage aan leveren!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: