Ik ben de klavervrouw

Sinds gisteravond ga ik door het leven als klavervrouw in het Nijmeegs Kaartspel 2011. Op het kaartspel staan alle Nijmeegse wethouders en gemeenteraadsleden afgebeeld. De azen worden gevormd door markante Nijmeegse gebouwen, Jac Splinter en Nijmeegse Annie zijn de jokers. Burgemeester Thom de Graaf is klaverzeven, maar omdat hij binnenkort vertrekt is ook een blanco klaverzeven bijgeleverd.

Zelf vind ik klavervrouw een mooie kaart. Ik ben liever klavervrouw dan schoppenvier (Pepijn Oomen, GroenLinks) of ruitentwee (Albaer Hillen, CDA). Maar ik ken geen spel waarin juist die kaart een speciale rol heeft, zoals de schoppenvrouw (Jola van Dijk, SP) of de klaverboer (wethouder Turgay Tankir). Via Google kwam ik erachter dat de klavervrouw toch erg bijzonder is.

De domeinnaam klavervrouw.nl  is bijvoorbeeld in veilige handen bij de Delftse soroptimistclub. Omdat ik toch aan het googelen was, heb ik meteen opgezocht wat dat voor gezelschap is. Hou je vast: ‘De naam Soroptimist komt uit het Latijn. Vrouwen die als zusters (sorores) het beste (optimum) nastreven. De leden van Soroptimistclubs zijn werkende vrouwen, verbonden door vriendschap en solidariteit. Wereldwijd zijn er 3.000 Soroptimistclubs met bijna 90.000 vrouwen in 125 landen. In Nederland zijn er 100 Soroptimistclubs met in totaal 3.400 leden. Een club bestaat uit zo’n 20 tot 40 vrouwen. Soroptimistclub Delft is opgericht op 26 januari 1952.’ Wist ik niet.

In de waarzeggerij tref je het goed met een klavervrouw. Wie die kaart trekt krijgt als voorspellingdat u met een vrolijk meisje omgaat’.

Klavervrouw zit ook op Twitter. Haar laatste bericht aan haar 582 followers luidt: tv’tje aan het uitzoeken om bij receptie bedrijfspresenatie te laten draaien, lijkt zo simpel klusje #not. Ze lijkt me een babbelkous, met haar 18.523 tweets.

Van het rijmwoordenboek leer ik dat ‘de traditie getrouw’ en ‘een hele sjouw’ rijmen op klavervrouw. Onthoud dat, voor Sinterklaas.

En wie genoeg heeft van deze klavervrouw moet eens kijken op YouTube. Daar staat een clipje van dik 3 minuten met de titel Goocheltrucs Uitgelegd Deel 1 De Verdwenen KlaverVrouw. Nog maar 214 views.

Het kaartspel is te koop in verschillende Nijmeegse winkels of op internet. Zie de website van de bedenker: Lex Diekstra.

One Response to Ik ben de klavervrouw

  1. JoAn says:

    Ik vind je een mooie klaver vrouw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: