College: geen gasboringen in Nijmegen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen is het volledig met GroenLinks eens dat (proef)boringen naar onconventioneel gas in onze stad niet wenselijk zijn. Dat blijkt glashelder uit de brief die ik gisteren kreeg naar aanleiding van mijn schriftelijke vragen over dit onderwerp.

De brief laat geen enkel misverstand bestaan over de opvatting van het college: “Het gebruik van grote hoeveelheden chemicaliën bij deze techniek kan leiden tot verontreiniging van het grondwater, de bodem en de lucht daarboven. Nijmegen e.o. is voor zijn drinkwaterwinning afhankelijk van dit grondwater. De keuze voor boringen naar onconventioneel gas kan om deze redenen sowieso als onwenselijk worden beschouwd. Winning van schaliegas in een stedelijk gebied vergroot deze risico’s verder, vanwege de hogere concentratie van mensen en gebouwen en is dus per definitie ongewenst.”

Nijmegen wil zijn ondergrond goed beschermen. Er komen dus geen gasboringen en er wordt ook geen kernafval onder de stad opgeslagen.

Natuurlijk ben ik erg blij met het antwoord van het college, want ik wil dat Nijmegen zich duurzaam ontwikkelt. Gasboringen horen daar niet bij, aandacht voor schone energie wel. Daar zal ik me de komende tijd extra op richten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: