Druk stropers uit de markt met nep-neushoorns!

In de Volkskrant van vandaag staat –opnieuw– een verschrikkelijk verhaal over de jacht op neushoorns. De handel in de hoorns van die beesten is moeilijk uit te bannen, want ze zijn hun gewicht in goud waard, en meer dan dat. Om te voorkomen dat stropers neushoorns doden, worden hoorns preventief verwijders. Dat helpt niet veel, want hoe schaarser de hoorns zijn, hoe duurder ze worden. Daarmee wordt het voor stropers nog aantrekkelijker neushoorns af te knallen en de hoorns af te zagen. Volgens mij is er een betere oplossing.

De geroofde hoorns worden vooral gesmokkeld naar Azië. In China denken de dat de hoorn van een neushoorn potentieverhogend werkt en in Vietnam geloven ze dat hij helpt tegen kanker. Uiteraard is dit nooit wetenschappelijk onderbouwd – het is een duur en bloederig fopmiddel. Daarom lijkt het me een goed idee om de Aziatische markt te overspoelen met nep-neushoorns.

Het moet niet al te moeilijk zijn om een poedertje te maken dat voor de impotente Chinees of kwakzalvende Vietnamees voldoende lijkt op gemalen hoorn van een neushoorn. Voor de zekerheid zou ik er ook certificaten van echtheid bij laten drukken, met stempels, logo’s en alles wat het geloofwaardig maakt. Via quasi-illegale handelskanalen moet het neushoornpoeder achter de toonbanken en op markten in Azië terechtkomen. En dan massaal verkopen die handel!

Door het enorm toegenomen aanbod zal de prijs sterk dalen, waardoor het minder rendabel wordt op jacht te gaan naar echte neushoorns. Voor de consument maakt het niks uit. Die ziet hoogstens de prijs voor het middeltje dalen. De stropers worden keihard uit de markt gedrukt. De neushoorn wordt met rust gelaten en mag weer pronken met zijn fantastische hoorns.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: