Keep It Clean Day Nijmegen: het Waalstrand is weer schoon!

Gewapend met handschoenen, een knijper en een fluoriscerend hesje hebben vandaag ongeveer veertig kinderen van basisschool Petrus Canisius het strand onder de Waalbrug schoongemaakt. De buit was enorm: behalve honderden peuken, blikjes, stukjes plastic en ander klein zwerfvuil vonden ze ook een oude fiets, een verroeste matrasspiraal, een metalen balk van drie meter lang, een spijkerbroek en een verkeersbord.

Zelf was ik ingedeeld in het opruimteam van Joris (groep 1) en Leen (groep 5). Ze vonden het erg leuk om het strand op te ruimen, maar ze snappen niet dat er mensen zijn die hun rotzooi zomaar op straat gooien. Zelf doen ze dat in ieder geval nooit, zeiden ze.

De schoonmaakactie was een ‘opwarmertje’ voor de landelijke Keep It Clean Day op 21 september. Op die dag worden in heel Nederland schoonmaakacties georganiseerd. Iedereen kan meedoen; aanmelden kan via Facebook.

2 Responses to Keep It Clean Day Nijmegen: het Waalstrand is weer schoon!

  1. Marisha says:

    Ja, was een heerlijke opwarmactie voor de feitelijke KeepItCleanDay op 21 september. Want als de jonge Nijmegenaartjes al zo hun handjes laten wapperen, mogen de oudere stadsgenoten niet achterblijven toch!

  2. Carla Verhoeven says:

    Wat goed van jou Leen,om op zo,n mooie dag lekker buiten te zijn en ook nog nuttig werk te doen. Proficiat van Oma Carla ,je staat moi op de foto.
    Groeten uit Lieshout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: