De ‘Zipzak’ komt er niet

zipzak1De ‘Zipzak’ komt er niet: het plan van Selin, Hanne, Safiya en Halima om een zitzak op de markt te brengen waar je ook helemaal in kunt kruipen, won helaas niet de prijs voor het beste ondernemingsplan. De vier bedenkers presenteerden hun innovatieve product wel super-enthousiast vandaag op de Weekendschool. De Zipzak is een gat in de markt, vinden ze zelf: het is je eigen kleine huisje waarin je lekker kunt laptoppen, gamen of whatsappen. In de afgelopen vier weken deden ze marktonderzoek, maakten ze financiële berekeningen en tekenden ze een logo; vandaag mochten ze hun plan pitchen voor een kritische jury.

Helaas voor de meiden vond de jury het idee voor een luxe dierenhotel beter uitgewerkt. Selin, Hanne, Safiya en Halima werden tweede. Ik mocht een klein beetje delen in de eer, want ik heb het groepje vandaag begeleid als gastdocent op de Weekendschool Nijmegen.

De Weekendschool is bedoeld voor ambitieuze kinderen vanaf groep 7 van de basisschool. Ze zijn allemaal afkomstig uit economisch zwakke wijken. De vrijwillige bijscholing duurt bijna drie jaar. In die tijd volgen ze vakken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Met het vak ondernemerschap sluiten ze de opleiding af. Selin, Hanne, Safiya, Halima en hun klasgenoten krijgen volgende week hun diploma, en die hebben ze dik verdiend.

aanhetwerk

Halima, Hanne, Safiya en Selin werken aan hun presentatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: