Spelen voor iedereen

speeltuinbendeIn speeltuin Brakkefort zijn ook kinderen met een beperking welkom. De komende maanden worden er aanpassingen gedaan waardoor je met een rolstoel makkelijker bij de speeltoestellen kunt komen. Het losse zand onder de schommels en klimtoestellen wordt vervangen door gras of rubber tegels, en er worden hier en daar wat extra handgrepen gemonteerd. RTV Nijmegen 1 maakte er vandaag een reportage over, met een hoofdrol voor Koen (8).

Koen zit in de Speeltuinbende, en is daarmee een van de kinderen die helpt om speeltuinen te testen op toegankelijkheid. In Brakkefort staan veel toestellen, en er is dus ook genoeg te doen voor kinderen met een beperking. Maar het kan nog veel beter. Het begint al bij de ingang: er is geen gehandicaptenparkeerplaats. Ook de toegang is een beetje smal voor zijn rolstoel. De glijbaan is wel leuk, al kan Koen daar niet zonder hulp op komen.

Brakkefort is niet de enige speelplek in Nijmegen die aangepakt wordt: het is de bedoeling dat er steeds meer speelplekken in de stad komen die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Dit is onder meer het resultaat van de motie Spelen voor iedereen die ik in mei 2012 heb ingediend en die gesteund is door een grote meerderheid in de Raad. Het idee voor de motie kwam van een groep moeders in Nijmegen-Noord.

De uitzending van RTV Nijmegen 1 is vandaag of morgen; ik zet de link zsm online.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: