Meer zonnepanelen op schooldaken

tekeningvita3Het college neemt een aantal ideeën uit mijn initiatiefvoorstel Zon Op School over. Dat betekent dat basisscholen in Nijmegen in de toekomst meer gebruik zullen maken van duurzame energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen op hun dak te leggen. Tot nu toe waren basisscholen niet betrokken bij de klimaatdoelstellingen van de stad, terwijl juist kinderen belang hebben bij schone energie.

Het college zegde onder meer toe met schoolbesturen in overleg te gaan om te komen tot een Nijmeegse kwaliteitsstandaard voor onderwijshuisvesting, inclusief afspraken over het gebruik van niet-fossiele energie. Verder gaat de gemeente bij de provincie Gelderland lobbyen voor financiële steun om zonne-energie op schooldaken mogelijk te maken en kunnen schoolbesturen gebruik maken van de kennis die de gemeente heeft over financieringsconstructies voor verduurzaming.

Veel scholen hebben inmiddels zelf al zonnepanelen op hun dak gelegd, zoals de Hazensprong en Meander. Mijn initiatiefvoorstel is gebaseerd op mijn eigen ervaringen bij basisschool NSV2, waar ik als ouder zelf betrokken ben bij een zonnepanelenproject. Het zonnedak op NSV2 levert flink wat groene stroom op. Nog mooier is dat er heel veel ouders en kinderen betrokken zijn bij het project. Bovendien levert het een forse besparing op de energierekening op.

tekeningvita1

zonnedak1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: