Fel debat bij bezoek Groep 6 aan Raadszaal

lucy2Lang nadat de onderhandelaars van de drie partijen al tot een compromis waren gekomen dat voor een meerderheid acceptabel was, wilden de ‘raadsleden’ uit Groep 6 van NSV2 nog blijven debatteren. Politici horen zichzelf graag praten, maar basisschoolleerlingen kunnen er ook wat van, zeker als je door een microfoontje mag spreken.

De drie partijen hadden eerst hun plan voor de herinrichting van het schoolplein te vuur en te zwaard verdedigd. ZwembadNu wilde een zwembad, de Nijmeegse Voetbal Partij een voetbalveld en de Partij van de Klimrekken natuurlijk klimrekken. Het compromis: een zwembad met een klimrek erin en een voetbalveld ernaast. Hoe moeilijk kan het zijn?

Groep 6 bracht ook een bezoek aan de galerij met portretten van voormalige burgemeesters, de trouwzaal en de kelder van het stadhuis, waar een gevangenis en een martelwerktuig te zien zijn.

De leerlingen vonden het allemaal superinteressant. Meer dan de helft gaf aan later in de gemeenteraad te willen. Talent genoeg, daar bij NSV2.

Basisscholen die een excursie naar de gemeente willen doen, kunnen contact opnemen met de Raadsgriffie.

Raadslid Reinhoudt jr

Raadslid Reinhoudt junior

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: