Werk en innovatie in Nijmegen behouden

heinz1De wethouder van Economische Zaken moet in actie komen om verlies van werkgelegenheid bij innovatieve Nijmeegse bedrijven te voorkomen. Die oproep deed raadslid Jos Reinhoudt van GroenLinks nadat bekend werd dat bij de splinternieuwe onderzoeksafdeling van Heinz in Nijmegen maar liefst 50 van de 170 werknemers hun baan verliezen. Reinhoudt: “De reorganisatie bij Heinz verzwakt de lokale kenniseconomie, een van de speerpunten van het economisch beleid van de stad.”

Reinhoudt: ”Het Heinz Innovatie Centrum in Nijmegen werd op 18 april dit jaar feestelijk geopend in het bijzijn van onder meer prins Willem-Alexander, burgemeester Bruls en minister Kamp. In eerdere persberichten van de gemeente werd vol trots vermeld hoe goed Heinz paste in de Nijmeegse kenniseconomie, hoe goed de combinatie met Food Valley in Wageningen en Health Valley was en hoe belangrijk Heinz was voor de Novio Tech Campus.” De Heinz-vestiging zou doorgroeien naar ongeveer 200 arbeidsplaatsen.

“Dat een half jaar later een groot deel van de werknemers alweer op straat staat is een grote klap. In eerste instantie natuurlijk voor de mensen zelf, maar ook voor de kenniseconomie in de stad. Nijmegen heeft een zeer hoog opgeleide bevolking, en voor de levensvatbaarheid van de lokale economie is het van groot belang dat we kennisintensieve bedrijven in de stad weten te behouden. In het kielzog van dit soort grote ondernemingen ontstaat ook werkgelegenheid voor bijvoorbeeld schoonmakers, cateraars, transportbedrijven en in de horeca. De wethouder moet er dus alles aan doen om te voorkomen dat er nog meer van dit soort trekkers uit Nijmegen verdwijnen”, vindt Reinhoudt.

Bij de raadsvergadering van woensdag 18 september gaf het college aan verrast te zijn door de ontslagen bij Heinz. De wethouder beloofde volop aandacht te blijven besteden aan de werkgelegenheid in Nijmegen.

Bron: GroenLinks Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: