Kandidaat voor GroenLinks 2014!

Jos Reinhoudt voor GroenLinks_Nijmegen2014Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 wil ik voor GroenLinks Nijmegen kandidaat zijn als raadslid en wethouder. Tijdens de presentatie van de kandidaten heb ik drie redenen gegeven om op mij te stemmen:

– Ervaring in Nijmegen

– Professional in duurzaamheid

– Praktisch idealist

Ervaring in Nijmegen. Na de verkiezingen van 2010 werd ik fractievolger, een jaar later werd ik gemeenteraadslid. In de bijna vier jaar dat ik GroenLinks nu mag vertegenwoordigen, heb ik de broodnodige ervaring opgedaan. De komende jaren zet ik die ervaring graag in om goede, duurzame en sociale ideeën van burgers, bedrijven en organisaties onze stad te helpen realiseren.

Professional in duurzaamheid. Het realiseren van een duurzame stad is een van de belangrijkste opgaven voor Nijmegen, en een van de belangrijkste idealen van GroenLinks. Al jaren ben ik professioneel bezig met dit thema. Als het gaat om duurzaamheid, ken ik de spelers, de trends en de ontwikkelingen. De afgelopen jaren heb ik hiervan kunnen profiteren bij bijvoorbeeld de debatten over hernieuwbare energie, omgekeerd inzamelen van afval, de aanleg van een experimenteel stuk lichtreflecterend asfalt in de Aldenhof, het voorkómen van proefboringen naar schaliegas en de vaststelling van een gentechvrij bestemmingsplan.

Praktisch idealist. GroenLinks is een ideeënpartij, met echte idealen. Die grootse vergezichten moeten we hebben, die geven ons richting. Mijn sterke kant ligt in het vertalen van een abstracte visie op een duurzame, circulaire en inclusieve samenleving in praktische stappen, samen met actieve burgers, instellingen en bedrijven. Nijmegen bruist van de innovatieve, creatieve, duurzame en sociale ideeën, en daar moeten we gebruik van maken. Deze positieve energie in de stad wil ik aanboren
en versterken.

Dus: wie een sterke, Nijmeegse, duurzame en op samenwerking gerichte wethouder wil moet op mij stemmen!

Het commentaar van de kandidatencommissie: “Jos is een inhoudelijk stevige groene kandidaat die zijn nek durft uit te steken. Hij geeft blijk van een duidelijke visie, vooral op groen en duurzaamheid, is innovatief en voortdurend op zoek naar nieuwe thema’s. Hij is conceptueel sterk, en kan tegelijkertijd ook hele concrete zaken noemen om stappen te zetten. Hij is toegankelijk en vriendelijk, en weet mensen te enthousiasmeren. Jos kiest voor verbinding in collegiale samenwerking is communicatief sterk, en kan zaken duidelijk verwoorden.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: