Circulaire economie in Repair Café Wolfskuil

repair2Er wordt een hoop gekletst over de transitie naar de circulaire economie, maar als je dat doet met een schroevendraaier in de hand wordt het meteen een stuk minder academisch. Het Repair Café geeft het goede voorbeeld. Daar was het weer lekker druk vandaag. Een kapotte schakelaar van een schemerlamp, een vastgelopen fietsketting en een defecte cd-speler waren maar enkele van de vele gesneuvelde spullen die in het hobbycentrum in de Wolfskuil weer opgelapt werden. Maar het Repair Café werkt ook op een ander niveau aan de ‘circulaire economie’.

Het Repair Café is nu dik twee jaar actief in Nijmegen en heeft in die tijd al een enorme berg huisraad en apparatuur van de vuilnisbelt gered. Vandaag waren de vrijwillige monteurs, elektronicareparateurs en fietsenmakers volop in actie in het hobbycentrum De Nonnendaal in de Wolfskuil (Nijmegen-West). Een logische plek, want het hobbycentrum ligt middenin de wijk, is bekend bij buurtbewoners en beschikt over geschikte werkruimten, met werkbanken en gereedschap.

Repareren is beter dan weggooien, maar het Repair Café werkt inmiddels ook op een ander niveau aan het duurzamer maken van de samenleving. Alle reparateurs houden per merk en type nauwkeurig bij wat er precies mankeert aan de aangeboden huisraad. Zo weten ze inmiddels precies de zwakke plekken aan te wijzen van bijvoorbeeld een Senseo-apparaat. Die informatie delen ze met Philips, zodat de ontwerpers in Eindhoven apparaten kunnen ontwikkelen die minder snel stuk gaan. De monteurs die vandaag hun best deden in het hobbycentrum zijn niet alleen sympathieke knutselaars, het zijn de pioniers van de circulaire economie!

RepaircafeNonnendaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: