Mijn #ALSIceBucketChallenge

ALSicebucketchallenge1De #ALSIceBucketChallenge is ook aan mij niet onopgemerkt voorbij gegaan. Met veel plezier heb ik een emmer koud water over me heen laten gooien door een stel giebelende grieten (video onderaan dit bericht!). Maar ik heb de spelregels een klein beetje aangepast.

Ten eerste: officieel hoor je zelf een emmer water over je heen te gooien, maar daarvoor heb ik mijn dochter en een vriendinnetje ingezet. Vonden ze leuk, een emmer water over mij heen kiepen vanaf het balkon.

Ten tweede: ALS is natuurlijk een vreselijke ziekte, maar zelf vind ik dat andere ziektes met meer urgentie de wereld uitgeholpen moeten worden. Aan malaria lijden veel meer mensen, en het zijn vooral jonge kinderen die eraan overlijden. Er bestaat geen speciaal malariafonds, dus een directe financiële bijdrage aan de bestrijding van die ziekte is niet mogelijk. Daarom geef ik wat extra aan Artsen Zonder Grenzen. Die werken veel in malariagebieden.

Ten derde: ik heb geen anderen genomineerd voor de #ALSIceBucketChallenge. Dit omdat ik een hekel heb aan kettingbrieven en piramidespelen. Maar wie zin heeft om mee te doen, mag van mij zijn gang gaan.

Verder was het enorm lollig om een keer een emmer water over je heen te krijgen. Dit is natuurlijk ook een klassieke grap, net als die met de ladder (ladder op je schouder leggen en dan achterom kijken) en die met de hark (op het gazon leggen met de punten omhoog en er dan op trappen). Het gezeur van zure mensen die het vreselijk vinden dat ‘we’ tegenwoordig allemaal groepsdruk, hypes en acties nodig hebben om ons fijn te voelen leg ik naast me neer. Ik vind het geëmmer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: