Radboud Universiteit fossielvrij


RUfossielvrij2Morgen, vrijdag 13 februari, is het Global Divestment Day. Op deze dag vinden er over de hele wereld acties plaats om bedrijven, onderwijsinstellingen en pensioenfondsen op te roepen om directe en indirecte investeringen in fossiele energie terug te trekken. Ook in Nijmegen vindt er een actie plaats: we roepen de RU op zichzelf ‘fossielvrij’ te verklaren. Doe mee!

Hoewel de Radboud Universiteit al goed op weg is met haar duurzaamheidsagenda, roepen wij de universiteit op om zichzelf fossielvrij te verklaren, bestaande investeringen in grijze fondsen af te bouwen en pensioenfonds ABP te vragen afstand te doen van beleggingen in de fossiele industrie.

Vrijdag zal er een brief aangeboden worden aan het College van Bestuur met daarin deze oproep. Deze zal ondertekend worden door diverse professoren, studentenvakbonden en iedereen die de RU graag een duurzame toekomst tegemoet ziet gaan.

Door de speciale Facebook-pagina te liken en te delen kan er meer druk op het College van Bestuur uitgeoefend worden waardoor de RU hopelijk snel fossiel vrij zal gaan. Je kunt ook de brief mee-ondertekenen. Stuur dan even een mail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: